انگور
انگور:
انگور معادل : ميوة جواني - روشن كنندة مغز - تقويت حافظه - كم خوني - مقوي و مغز
ميوة جواني - روشن كنندة مغز - تقويت حافظه - كم خوني - مقوي و مغزّي كودك – ازدياد شير – قند - اشتهاآور – رماتيسم - فشار خون - چاق شدن – زردي - سنگ كليه و مثانه - ورم بيضه – بواسير - ماسك صورت - يرقان - ورم چشم - نقرس ، رماتيسم ، سنگ كليه و مثانه - صفرا - ازدياد شهوت - خلطآور - سل ريه و...
1- انگور داراي كلسيم ، آهن ، فسفر ، سيلسيم و املاح معدني است و منگنز و يد را نيز دارد.
2- انگور داراي ويتامينهاي و B و C وA و D است.
3- انگور ميوة جواني است.
4- تأمين كنندة غذاي عضلات و روشن كنندة مغز و تقويت حافظه است.
5- خود انگور از شراب آن بهتر است.
6- خوردن انگور از كم خوني جلوگيري ميكند مخصوصاً براي كودكان در فواصل غذا ميل شود.
7- انگور ميوة خوبي براي خانمهاي حامله است و از خطر سقط جنين جلوگيري ميكند.
8- خانمهاي شيرده اگر انگور بخورند شير آنها زياد ، مقوي و مغزّي براي كودك خواهد بود.
9- كساني كه مرض قند دارند از خوردن انگور نگران نباشند زيرا انگور به خاطر اسيدهايي كه دارد قند خون را بالا نميبرد.
10- كساني كه ريههاي آزرده دارند انگور غذاي خوبي است.
11- قابل توجه گياهخواران و ديگران در ماههاي مرداد، شهريور و مهر بيشتر از هر زمان ديگري انگور بخوريد.
12- انگور اشتهاآور است.
13- انگور رماتيسم را درمان ميكند، اگر چاق هستيد صبح تا ظهر انگور بخوريد و غذاي ديگري نخوريد.
14- انگور فشار خون را برطرف ميكند. 10 صبح و 5 عصر ميل شود.
15- هيچ وقت انگور را به عنوان دسر نخوريد.
16- انگور را با گوشت و چربي نخوريد.
17. انگور با گوشت و شير نميسازد.
18- انگور با دانههاي روغني سازگاري ندارد.
19- انگور با سبزيهاي خوردني و گوجهفرنگي سازگاري ندارد.
2- اگر انگور با گوشت و ماهي خورده شود براي كبد بسيار مضر است و خون مسموم ميشود و امكان اسهالهاي شديد دارد.
21- مهمترين مسئله براي انگور، دانستن اين است كه چه زمان و با چه چيزي خورده شود.
22- انگور با نان برشته سازگار است.
23- انگور با برنج، پرتقال، سيب زميني تنوري و خربزه سازگار است.
24- هضم آب انگور بسيار آسان است و داراي كالري زيادي است.
25- كساني كه ميخواهند چاق شوند انگور را همراه با غذاي سازگار بخورند.
26- كساني كه زردي دارند 25 گرم از برگ انگور را در يك ليتر آب جوشانده روزي 3 ليوان بخورند.
27- اگر هر صبح ناشتا يك قاشق از اشك مو بنوشيد سنگ كليه و مثانه برطرف خواهد شد.
28- روش به دست آوردن اشك مو: هنگامي كه ما سرشاخههاي مو را ميزنيم آبي از سرشاخه بيرون ميآيد كه به آن اشك مو ميگويند.
29- كساني كه ميخواهند لاغر شوند قبل از غذا 2 قاشق از آب غورة انگور ميل كنند. افراط در خوردن آبغوره نشود.
30- خاكستر شاخههاي انگور به صورت ضماد جهت ورم بيضه مفيد است.
31- خاكستر شاخههاي انگور جهت بواسير مفيد است. بصورت ضماد بگذاريد بدين صورت خاكستر شاخههاي انگور با آب تره مخلوط به صورت ضماد بگذاريد.
32- انگور چون تشعشعات خورشيد را جذب نموده بهتر است خالص خورده شود.
33- انگور دافع سودا ، نرم كنندة سينه و برطرف كنندة ترشي خون است.
34- انگور را در روغن زيتون بجوشانيد و صاف كنيد ماسك خوبي براي چين و چروك صورت است.
35- از خوردن انگور سبز و نارس خودداري كنيد چون براي معده مضر است و دير هضم ميباشد.
36- براي درمان يرقان هستة انگور را بكوبيد با عسل مخلوط كرده ميل نماييد.
37. ضماد دم كردة برگ انگور ورم چشم را برطرف ميكند.
38- براي درمان نقرس ، رماتيسم ، سنگ كليه و مثانه روزي 3 ليوان آب آنگور در فواصل غذا ميل شود.
39- براي شادابي پوست صورت ، صورت را به آب انگور آغشته نماييد و بعد از 15 دقيقه با محلول نيم گرم و جوش شيرين كه با كمي آب مخلوط شده است بشوييد.
40- انگور دو برابر گوشت در بدن انرژي توليد ميكند در حالي كه سميّت گوشت را ندارد.
41- هيچ گاه بعد از خوردن انگور آب سرد ننوشيد.
غوره وآب غوره
42- كساني كه سياتيك دارند همراه غذاي خود كمي آب غوره بخورند.
43- طبع غوره سرد و خشك است.
44- غوره حرارت خون را فرو مينشاند صفرا را از بين ميبرد و قطع كنندة بلغم است.
45- آب غوره بلوغ دختران را جلو مياندازد.
46- مويز همراه نخود برشته يك غذاي خوب براي آقايان است. باعث ازدياد شهوت ميشود.
47- كشمش و خوردن آن خلطآور است.
48- افراط در خوردن كشمش و مويز خون را كثيف ميكند.
49- انگور براي سل ريه مفيد است. 10 صبح و 5 بعدازظهر ميل شود.
50- براي سياه سرفه انگور مفيد است. در فواصل غذا ميل شود.
51- كساني كه پس از عمل جراحي احتياج به تقويت دارند بهتر است روزي يك يا دو ليوان آب انگور ميل نمايند. 10 صبح و 5 عصر ميل نماييد.
52- به خاطر داشته باشيد مداومت در خوردن آب انگور ايجاد سنگ كليه ميكند.
53- شيرة انگور بدين طريق به دست ميآيد كه آب انگور را ميجوشانيم تا به يك چهارم برسد.
54- كساني كه لاغرند اگر روزانه بين 50 تا 60 گرم شيره انگور با شربت بخورند چاق ميشوند.
55- براي ضعف عمومي شيرة انگور با شير گاو و چند دانه بادام مقوي خوبي است.
56- براي درمان يرقان شيرة انگور و سركه را مخلوط كرده به صورت شربت بخورند.
57- شيرة انگور و كمي زعفران به صورت شربت ضعف اعصاب و غم و اندوه را از بين ميبرد.
58- شيرة انگور با سداب (سداب را با احتياط بخوريد چون سمي است) جهت درمان صرع مفيد است.
59. براي درمان كك و درمان شيرة انگور را روي لكهها بماليد.
60- شيرة انگور به اضافه آب سيب و برگ ريحان بنوشيد ، اين يك شراب حلال ميباشد.
61- شيرة انگور با كمي ختمي پخته روي دمل بگذاريد باز ميگردد.
62- اگر ما انگور را آن قدر بجوشانيم تا به يك سوم برسد آن را مثلث گويند به مانند شراب است اما مضرات شراب را ندارد. مانند شماره 61 تهيه و ميل شود.
63- شيرة انگور (مثلث) تحريك كنندة ميل جنسي افرادي كه طبع سرد دارند ميباشد.
64- روغن انگور و طرز تهيه آن: به طور مساوي از آب انگور و روغن زيتون جوشانده تا آب آن تبخير شود آن گاه روغن انگور بدست ميآيد.
65- موارد مصرف : 1- روغن انگور نرم كنندة پوست است. 2- روغن انگور كوفتگي و خستگي عضلات را برطرف ميكند البته همراه با ماساژ.
66- انگور يك غذاي خوب براي كساني كه ميخواهند دچار سرطان نشوند، ميباشد.
67- طبع انگور سرد و تر است.
68- اگر چنانچه انگور در معده ايجاد گاز و نفخ كرد كمي زيره، رازيانه و يا باديان خورده شود.
سركه انگور:
69- طبع سركه انگور سرد و خشك است.
70- تركيب سركه با عسل جهت خون مردگي پوست خوب است به صورت مالش.
71- بخور سركه گلودرد را از بين ميبرد.
72- بخور سركه درد گوش را تسكين ميدهد و باعث قوّت شنوايي ميشود.
73- خوردن كم سركه باعث قطع خونريزيهاي داخلي ميشود.
74- خوردن سركه همراه غذا به هضم غذا كمك كرده و اشتها را باز ميكند.
75. مداومت در خوردن سركه صبح ناشتا باعث از بين رفتن كرم معده ميشود.
76- ماليدن آن به پوست از گسترش زخمهاي عفوني و خارش بدن جلوگيري ميكند.
77- در محل گزيدن جانوران سمي اگر سركه بريزيم از خون ريزي جلوگيري ميكند.
78- سركه براي اشخاص پير و سالخورده مفيد است.
79- براي سودايي مزاجها مفيد نيست.
80- كساني كه بيماري ريه دارند و سرفههاي خشك ميكنند سركه نخورند.
81. سركه كم كنندة نيروي جنسي است و براي سرد مزاجان مضر است.
82- اعصاب را پريشان ميكند. كساني كه دوست دارند چله نشيني كنند نبايد سركه بخورند.
83- مداومت در خوردن سركه ديد چشم را كم ميكند.
84- مداومت در خوردن سركه رنگ را زرد و بدن را لاغر ميكند.
85. براي كساني كه حساسيت دارند بالاي غذاي چرب يا شيرين سركه خوردنش مانعي ندارد.
86- جوشاندة آب انگور كه به نصف برسد به آن دوشاب ميگويند.
الف- دوشاب براي اشخاص سرد مزاج مفيد و مقوي ميباشد.
ب- طبع آن گرم و تر است.
پ- خون ساز و چاق كننده ميباشد.
ت- باز كنندة مجاري عروق و گرفتيگها است.
ث- اگر با سداب خورده شود براي صرع نافع است.
ج- اگر با افتيون خورده شود براي وحشت و اضطراب مفيد است.
چ- اگر با انجير و شنبليله خورده شود براي سرفههاي مزمن و درد سينه نيكو ميباشد.
ح) اگر با كمي زعفران خورده شود برطرف كنندة هم و غم و خشم شديد است.
خ- اگر با شير تازه و كمي بادام خورده شود براي رفع خفقان و ضعف احشاي داخل شكم بسيار نافع است.
د- اگر با كمي سركه خورده شود براي يرقان و ضعف طحال مفيد است.
ذ- اگر با جوشاندة جو مخلوط شود براي خرد كردن سنگ كليه و مثانه خوب است (طرز تهيه جوشاندة جو بدين طريق است: 20 گرم جو را در يك ليتر آب با حرارت خيلي ملايم به مدت 7 ساعت بجوشانيد).
ر- افراط در خوردن دوشاب باعث سوزاندن خون ، بالا بردن حرارت بدن و سردرد ميشود به خصوص در گرم مزاجان براي رفع اين حالت بهتر است كه از تخم ريحان و تخم خشخاش استفاده شود.
مويز : به انگوري گويند كه روي درخت نيم خشك يا خشك شده باشد بهترين نوع آن پر گوشت و كم دانه است.
87- مويز داراي طبع گرم و خشك است.
88- خوردن مويز با نخود باعث تقويت نيروي جنسي ميشود.
89- معتقدند كه مويز اعتدال دهندة اخلاط قوي و ملين طبع است.
90 - براي سرفههاي بلغمي مفيد است.
91- مويز به اضافه انيسون را بپزيد و با روغن بادام بخوريد از سرفههاي سرد بلغمي جلوگيري كرده و مفيد است.
92- آبغوره براي دردهاي رماتيسمي مفيد است.
93- كساني كه تصلب شرائين دارند از خوردن انگور فراموش نكنند چون ضدّ آن است.