انگور:

 

 

انگور  معادل : ميوة جواني - روشن كنندة مغز - تقويت حافظه - كم خوني - مقوي و مغز

ميوة جواني - روشن كنندة مغز - تقويت حافظه - كم خوني - مقوي و مغزّي كودك – ازدياد شير – قند - اشتهاآور – رماتيسم - فشار خون - چاق شدن – زردي - سنگ كليه و مثانه - ورم بيضه – بواسير - ماسك صورت - يرقان - ورم چشم - نقرس ، رماتيسم ، سنگ كليه و مثانه - صفرا - ازدياد شهوت - خلط‌آور - سل ريه و... 

1-    انگور داراي كلسيم ، آهن ، فسفر ، سيلسيم و املاح معدني است و منگنز و يد را نيز دارد.

2-     انگور داراي ويتامين‌هاي و B و C وA  و D است.

3-     انگور ميوة جواني است.

4-     تأمين كنندة‌ غذاي عضلات و روشن كنندة مغز و تقويت حافظه است.

5-     خود انگور از شراب آن بهتر است.

6-     خوردن انگور از كم خوني جلوگيري مي‌كند مخصوصاً براي كودكان در فواصل غذا ميل شود.

7-     انگور ميوة خوبي براي خانمهاي حامله است و از خطر سقط جنين جلوگيري مي‌كند.

8-     خانمهاي شيرده اگر انگور بخورند شير آنها زياد ، مقوي و مغزّي براي كودك خواهد بود.

9-     كساني كه مرض قند دارند از خوردن انگور نگران نباشند زيرا انگور به خاطر اسيدهايي كه دارد قند خون را بالا نمي‌برد.

10- كساني كه ريه‌هاي آزرده دارند انگور غذاي خوبي است.

11- قابل توجه گياه‌خواران و ديگران در ماههاي مرداد، شهريور و مهر بيشتر از هر زمان ديگري انگور بخوريد.

12-  انگور اشتهاآور است.

13- انگور رماتيسم را درمان مي‌كند، اگر چاق هستيد صبح تا ظهر انگور بخوريد و غذاي ديگري نخوريد.

14-  انگور فشار خون را برطرف مي‌كند. 10 صبح و 5 عصر ميل شود.

15-  هيچ وقت انگور را به عنوان دسر نخوريد.

16-  انگور را با گوشت و چربي نخوريد.

17.  انگور با گوشت و شير نمي‌سازد.

18-  انگور با دانه‌هاي روغني سازگاري ندارد.

19-  انگور با سبزيهاي خوردني و گوجه‌فرنگي سازگاري ندارد.

2- اگر انگور با گوشت و ماهي خورده شود براي كبد بسيار مضر است و خون مسموم مي‌شود و امكان اسهالهاي شديد دارد.

21-  مهمترين مسئله براي انگور، دانستن اين است كه چه زمان و با چه چيزي خورده شود.

22- انگور با نان برشته سازگار است.

23-  انگور با برنج، پرتقال، سيب زميني تنوري و خربزه سازگار است.

24-  هضم آب انگور بسيار آسان است و داراي كالري زيادي است.

25-  كساني كه مي‌خواهند چاق شوند انگور را همراه با غذاي سازگار بخورند.

26-  كساني كه زردي دارند 25 گرم از برگ انگور را در يك ليتر آب جوشانده روزي 3 ليوان بخورند.

27-  اگر هر صبح ناشتا يك قاشق از اشك مو بنوشيد سنگ كليه و مثانه برطرف خواهد شد.

28-  روش به دست آوردن اشك مو: هنگامي كه ما سرشاخه‌هاي مو را مي‎زنيم آبي از سرشاخه بيرون مي‌آيد كه به آن اشك مو مي‌گويند.

29-  كساني كه مي‌خواهند لاغر شوند قبل از غذا 2 قاشق از آب غورة انگور ميل كنند. افراط در خوردن آبغوره نشود.

30-  خاكستر شاخه‌هاي انگور به صورت ضماد جهت ورم بيضه مفيد است.

 

31-  خاكستر شاخه‌هاي انگور جهت بواسير مفيد است. بصورت ضماد بگذاريد بدين صورت خاكستر شاخه‌هاي انگور با آب تره مخلوط به صورت ضماد بگذاريد.

32-  انگور چون تشعشعات خورشيد را جذب نموده بهتر است خالص خورده شود.

33-  انگور دافع سودا ، نرم كنندة سينه و برطرف كنندة ترشي خون است.

34-  انگور را در روغن زيتون بجوشانيد و صاف كنيد ماسك خوبي براي چين و چروك صورت است.

35-  از خوردن انگور سبز و نارس خودداري كنيد چون براي معده مضر است و دير هضم مي‎باشد.

36-  براي درمان يرقان هستة انگور را بكوبيد با عسل مخلوط كرده ميل نماييد.

37.  ضماد دم كردة برگ انگور ورم چشم را برطرف مي‌كند.

38-  براي درمان نقرس ، رماتيسم ، سنگ كليه و مثانه روزي 3 ليوان آب آنگور در فواصل غذا ميل شود.

39-  براي شادابي پوست صورت ، صورت را به آب انگور آغشته نماييد و بعد از 15 دقيقه با محلول نيم گرم و جوش شيرين كه با كمي آب مخلوط شده است بشوييد.

40-  انگور دو برابر گوشت در بدن انرژي توليد مي‌كند در حالي كه سميّت گوشت را ندارد.

41-  هيچ گاه بعد از خوردن انگور آب سرد ننوشيد.

غوره وآب غوره

42-  كساني كه سياتيك دارند همراه غذاي خود كمي آب غوره بخورند.

43-  طبع غوره سرد و خشك است.

44-  غوره حرارت خون را فرو مي‎نشاند صفرا را از بين مي‌برد و قطع كنندة بلغم است.

45-  آب غوره بلوغ دختران را جلو مي‌اندازد.

46-  مويز همراه نخود برشته يك غذاي خوب براي آقايان است. باعث ازدياد شهوت مي‌شود.

47-  كشمش و خوردن آن خلط‌آور است.

48-  افراط در خوردن كشمش و مويز خون را كثيف مي‌كند.

49-  انگور براي سل ريه مفيد است. 10 صبح و 5 بعدازظهر ميل شود.

50-  براي سياه سرفه انگور مفيد است. در فواصل غذا ميل شود.

51-  كساني كه پس از عمل جراحي احتياج به تقويت دارند بهتر است روزي يك يا دو ليوان آب انگور ميل نمايند. 10 صبح و 5 عصر ميل نماييد.

52-  به خاطر داشته باشيد مداومت در خوردن آب انگور ايجاد سنگ كليه مي‌كند.

53-  شيرة انگور بدين طريق به دست مي‌آيد كه آب انگور را مي‌جوشانيم تا به يك چهارم برسد.

54-  كساني كه لاغرند اگر روزانه بين 50 تا 60 گرم شيره انگور با شربت بخورند چاق مي‌شوند.

55-  براي ضعف عمومي شيرة انگور با شير گاو و چند دانه بادام مقوي خوبي است.

56-  براي درمان يرقان شيرة انگور و سركه را مخلوط كرده به صورت شربت بخورند.

57-  شيرة انگور و كمي زعفران به صورت شربت ضعف اعصاب و غم و اندوه را از بين مي‌برد.

58-  شيرة انگور با سداب (سداب را با احتياط بخوريد چون سمي است) جهت درمان صرع مفيد است.

59.  براي درمان كك و درمان شيرة انگور را روي لكه‌ها بماليد.

60-  شيرة انگور به اضافه آب سيب و برگ ريحان بنوشيد ، اين يك شراب حلال مي‌باشد.

61-  شيرة انگور با كمي ختمي پخته روي دمل بگذاريد باز مي‌گردد.

62-  اگر ما انگور را آن قدر بجوشانيم تا به يك سوم برسد آن را مثلث گويند به مانند شراب است اما مضرات شراب را ندارد. مانند شماره 61 تهيه و ميل شود.

63-  شيرة انگور (مثلث) تحريك كنندة ميل جنسي افرادي كه طبع سرد دارند مي‌باشد.

64-  روغن انگور و طرز تهيه آن: به طور مساوي از آب انگور و روغن زيتون جوشانده تا آب آن تبخير شود آن گاه روغن انگور بدست مي‌آيد.

                                              

65- موارد مصرف :‌ 1- روغن انگور نرم كنندة پوست است.    2- روغن انگور كوفتگي و خستگي عضلات را برطرف مي‌كند البته همراه با ماساژ.

66-  انگور يك غذاي خوب براي كساني كه مي‌خواهند دچار سرطان نشوند، مي‎باشد.

67-  طبع انگور سرد و تر است.

68-  اگر چنانچه انگور در معده ايجاد گاز و نفخ كرد كمي زيره، رازيانه و يا باديان خورده شود.  

سركه انگور:

                                                           

 69-  طبع سركه انگور سرد و خشك است.

70-  تركيب سركه با عسل جهت خون مردگي پوست خوب است به صورت مالش.

71-  بخور سركه گلودرد را از بين مي‌برد.

72-  بخور سركه درد گوش را تسكين مي‌دهد و باعث قوّت شنوايي مي‌شود.

73-  خوردن كم سركه باعث قطع خونريزي‌هاي داخلي مي‌شود.

74-  خوردن سركه همراه غذا به هضم غذا كمك كرده و اشتها را باز مي‌كند.

75.  مداومت در خوردن سركه صبح ناشتا باعث از بين رفتن كرم معده مي‌شود.

76-  ماليدن آن به پوست از گسترش زخمهاي عفوني و خارش بدن جلوگيري مي‌كند.

77-  در محل گزيدن جانوران سمي اگر سركه بريزيم از خون ريزي جلوگيري مي‌كند.

78-  سركه براي اشخاص پير و سالخورده مفيد است.

79-  براي سودايي مزاجها مفيد نيست.

80-  كساني كه بيماري ريه دارند و سرفه‌هاي خشك مي‌كنند سركه نخورند.

81.  سركه كم كنندة نيروي جنسي است و براي سرد مزاجان مضر است.

82-  اعصاب را پريشان مي‌كند. كساني كه دوست دارند چله نشيني كنند نبايد سركه بخورند.

83-  مداومت در خوردن سركه ديد چشم را كم مي‌كند.

84-  مداومت در خوردن سركه رنگ را زرد و بدن را لاغر مي‌كند.

85.  براي كساني كه حساسيت دارند بالاي غذاي چرب يا شيرين سركه خوردنش مانعي ندارد.

86-  جوشاندة آب انگور كه به نصف برسد به آن دوشاب مي‌گويند. 

الف- دوشاب براي اشخاص سرد مزاج مفيد و مقوي مي‌باشد.

ب- طبع آن گرم و تر است.

 پ- خون ساز و چاق كننده مي‌باشد.

ت- باز كنندة مجاري عروق و گرفتيگها است.

ث- اگر با سداب خورده شود براي صرع نافع است.

ج- اگر با افتيون خورده شود براي وحشت و اضطراب مفيد است.

چ- اگر با انجير و شنبليله خورده شود براي سرفه‌هاي مزمن و درد سينه نيكو مي‌باشد.

ح) اگر با كمي زعفران خورده شود برطرف كنندة هم و غم و خشم شديد است.

خ- اگر با شير تازه و كمي بادام خورده شود براي رفع خفقان و ضعف احشاي داخل شكم بسيار نافع است.

د- اگر با كمي سركه خورده شود براي يرقان و ضعف طحال مفيد است.

ذ- اگر با جوشاندة جو مخلوط شود براي خرد كردن سنگ كليه و مثانه خوب است (طرز تهيه جوشاندة جو بدين طريق است: 20 گرم جو را در يك ليتر آب با حرارت خيلي ملايم به مدت 7 ساعت بجوشانيد).

ر- افراط در خوردن دوشاب باعث سوزاندن خون ، بالا بردن حرارت بدن و سردرد مي‌شود به خصوص در گرم مزاجان براي رفع اين حالت بهتر است كه از تخم ريحان و تخم خشخاش استفاده شود.

مويز : به انگوري گويند كه روي درخت نيم خشك يا خشك شده باشد بهترين نوع آن پر گوشت و كم دانه است.

 87-  مويز داراي طبع گرم و خشك است.

88-  خوردن مويز با نخود باعث تقويت نيروي جنسي مي‌شود.

89-  معتقدند كه مويز اعتدال دهندة اخلاط قوي و ملين طبع است.

90 - براي سرفه‌هاي بلغمي مفيد است.

91-  مويز به اضافه انيسون را بپزيد و با روغن بادام بخوريد از سرفه‌هاي سرد بلغمي جلوگيري كرده و مفيد است.

92-  آبغوره براي دردهاي رماتيسمي مفيد است.

93-  كساني كه تصلب شرائين دارند از خوردن انگور فراموش نكنند چون ضد‌ّ آن است.