خیار چنبر
خیار چنبر

خیار چنبراز نظر املاح از خیار معمولی غنی تر بوده و تخمه آن مفید تر است .
و تنها عیبش این است که کمی دیر عضم بوده و در بعضی ها تولید نفخ و قرقر کردن شکم می کند.
ویکی از مشخصاتش این است که در اراضی و آب و هوایی که دارای رادیو آکتیو زیاد باشد ُ بهتر به عمل آمده و قدش درازتر می شود و چنانچه دیدید ُ پس از جنگ جهانی دوم و نابود شدن شهر هیرو شیما در اثر بمب اتمی دراراضی دهات آن شهر خیار چنبر هایی به عمل آمد که چندین متر طول داشت .

برای جلو گیری از نفخ خیار چنبر می توانید از نبات داغ ُ عسل ُ عرق نعناع استفاده نمایید.
خیار چنبر دارای ویتامین ٍ - ب - آ - می باشد .
خواص خیار چن بر: حل کننده اورات و اسید اورویک است و نقرس را درمان می کند.
ادار آور است و برای رفع سوزش ادار بسیار مفید است.
خون را تصفیه می کند - ملین است - چین و چروک صورت را از بین می برد.
ترشی خیار چنبر:

مواد اولیه :
1- فلفل دلمهای ۵۰۰ گرم
2- خیار چنبر یک کیلوگرم
3- سبزی معطر سه قاشق غذاخوری
4- سیر پنج بوته
5- نمک و فلفل از هر کدام یک قاشق غذاخوری
6- سرکه به میزان لازم
طرز تهیه:
خیار چنبرها را پس از شستن به شکل دلخواه خرد کرده و به مدت یک روز داخل پارچهای خشک میریزیم. (این کار به دلیل کپک نزدن ترشی است) ابتدا در ظرف دردار خیارها را ریخته سپس فلفلهای دلمهای خرد شده همراه با سبزیهای معطر، فلفل، سیر و نمک داخل ظرف روی خیارها میریزیم. سرکه را هم اضافه میکنیم تا روی خیارها را بگیرد این ترشی بعد از ۱۵ روز آماده است.