نوشيدني های مطبوع و آرام بخش.

  1- چاي گلاسه

عده اي عادت دارند، چاي را به صورت گلاسه ميل كنند؛ بنابراين آن را سرد مي كنند و يا فنجان خود را كنار يخ قرار مي دهند. اما صرف چاي به اين طريق خوب نيست و طعم و مزه ي خوبي هم ندارد. در مقابل با روش پيش نهادي زير مي توان چاي گلاسه ي مطبوع تري تهيه كرد.

 

                                   

                               لاله های گزیک

طرز تهيه ي چاي گلاسه:

براي تهيه ي چاي گلاسه بهتر است ليوان بزرگي را انتخاب كرده و چند تكه ي كوچك يخ در ته آن بياندازيد و سپس چاي را بر روي آن ريخته و چند قطره آب ليموي ترش تازه به آن اضافه كنيد. چاي گلاسه، خوش طعم آماده است؛ مي توانيد آن را با قند ميل كنيد.

2- چاي سفيد

اين چاي، نوع ديگري ازخانواده ي چاي و به رنگ سفيد است كه به علت گران بودن قيمت و ناشناخته بودن خواص درماني آن براي عموم، چندان مورد استقبال قرار نگرفته است. برگ هاي اين چاي، سفيد رنگ و داراي مزه طعم خاص است كه اگر به آن عادت پيدا كنيد، چايي بسيارگوارا و خوش مزه است.

خواص چاي سفيد:

                                        لاله های گزیک

چاي سفيد ، يك آرام بخش قوي و موثر براي اعصاب (به ويژه در موارد پرخاشگري ) مي باشد. هم چنين تا حدودي قابض بوده و به كودكان، مي تواند علاوه بر جبران كم آبي بدن نقش درماني را نيز ايفا كند.

طريقه ي مصرف چاي سفيد:

چاي سفيد مي تواند جانشين چاي روزانه شود؛ از اين رو مي توان يك يا دو نوبت از مصرف چاي روزانه را به آن اختصاص داد. طرز تهيه ي چاي سفيد همانند ديگر چاي هاست و در هنگام شروع بيماري اسهال در كودكان، اگر همراه با استفراغ نباشد مي توان از آن استفاده كرد.

3- چاي قرمز ياچاي ترش

در ميان گياهاني كه نام چاي را به خود گرفته اند، چاي قرمز يا چاي ترش كه به آن چاي مكه هم مي گويند، به علت رنگ، طعم و خاصيت ويژه اي كه دارد، جايگاه بس عظيم و مهمي را در به خود اختصاص داده است.

                        لاله های گزیک

گل برگ هاي اين گياه همان طور كه از نامش بر مي آيد، داراي رنگي قرمز و طعمي ترش مزه هستند .

خواص چاي قرمز

چاي قرمز، خون را تصفيه و رقيق ميكند و داراي خواص درماني است.

طريقه ي مصرف چاي قرمز:لاله های گزیک

افرادي كه داراي قند، چربي و فشارخون بالا هستند، مي توانند يك تا دو نوبت از چاي روزانه خود را به چاي قرمز اختصاص دهند. و براي هر بار مصرف، 5 گرم از گل برگ هاي چاي قرمز را در داخل يك فنجان ريخته و سپس آب جوش بر روي آن بريزند و سرپوشي گذاشته،10 دقيقه بماند تا دم بكشد، سپس صاف كرده و ميل نمايند.

 

 

لاله یهای گزیک