خواص گلابی

میزان کالری در هر ۱۰۰ گرم ۵۵ می باشد.   

نام من گلابی است مرا شربت منجمد می نامند

نیرو بخش معده هستم و از انقلاب دستگاه گوارش جلوگیری  می کنم  من مفرح قلب و کبد هستم و اگر می خواهید چهره یی بشاش داشته باشید دوستم شوید .....

من شاه میوه , گلابی هستم اسم اصلی من امرود است و به میوه ی پیوندی و شاداب من شاه امرود می گویند  وچون معطر و پرآب می باشم به گلابی معروف شده ام.

من انواع و اقسام کوچک - بزرگ - سبز - زرد - گلگون - مخروطی ته گرد دارم . یک نوع من ترش و میخوش و بقیه شیرین یاگس می باشد. یک نوع من جنگلی دارم که در کهکیلویه زیاد است و تخم زیاد دارد و میوه آن قابل استفاده نیست . فقط تخم آن را به نام انجوجک می فروشند و برای این کار میوه را زیر خاک می کنند و پس از آن که پوسید تخم آن را بیرون آورده پس از شستن خام  یا بوداده می فروشند.در گیلان یک نوع گرد من به نام خج معروف است که به علت سفتی قابل خوردن نیست ولی با آن بهترین مربا را می توان تهیه کرد.

من دارای ویتامین های آ - ب - ث - و فلزاتی مثل آهن - کلسیم پتاسیم - منگنزو کمی هم کوبالت هستم . مقدار و یتامین ها و املاح در پوست من دو برابر گوشتم می باشد.

هیچگا ه بعد از خوردن من آب ُ مخصوصاْ  آب سرد ننوشید زیرا هضم مرا مشکل کرده و تولید نفخ می نماید. من ترشح بزاق را زیاد می کنم و با این وسیله هضم غذا را آسان می نمایم و به همین جهت به شما توصیه می کنم که همیشه مرا  همراه با غذا میل نمایید.من برای  مزاج های گرم مفیدم و برای پیران و صاحبان مزاج سرد چندان مطلوب نیستم مگر آنکه کاملاْ رسیده و شاداب باشم .

قند من برای میتلایان به مرض قند ضرر ندارد بلکه مفید است . من مقوی معده و کبد بوده اشتها را زیاد می کند . مسکن التهاب و فشار خون است صفرا و تشنگی را بهتر بر طرف می کند ُ قی و اسهال را تسکین می دهد ولی برای پیران خوب نیست ُ مگر آنکه بعد از آن کمی عسل میل نمایند.