خواص خرمالو

 خرمالو سرشار از ويتامين A و بتاكاروتن است. همچنين داراي مقدار قابل توجهي ويتامين هاي B1 ، B2 ، B3 و C   مي باشد. در ضمن اين ميوه خوش رنگ و خوش طعم داراي مواد معدني ضروري براي بدن مانند كلسيم ، گوگرد ، آهن ، فسفر، منيزيم و پتاسيم است.
هر يك از مواد معدني فوق نقش مؤثري در سلامتي و تندرستي بدن ما دارند. اگر خرمالو به خوبي رسيده باشد، براي كودكان نيز ميوه اي مفيد محسوب مي شود و در رشد و نمو آنها مؤثر است. در ضمن خرمالو ميوه اشتها آوري است.
 كلسيم در رشد كودكان و حفظ انرژي براي بزرگسالان مؤثر است. آهن عنصر اصلي خون سازي ، و پتاسيم اشتها آور و شستشو دهنده كليه و كبد مي باشد. اين ميوه در افراد مبتلا به نقرس و بيماري هاي كبدي و كليوي بسيار مؤثر است. موادقندي خرمالو شامل لوولز و گلوكز است و با آن كه مقدار آن 20 درصد است، براي مبتلايان به بيماري قند ، زيان بخش نيست. اما باید بدانید که کم باید میل نمایند.

خرمالو حاوي مقدار زيادي پكتين است. پكتين يكي از انواع فيبرهاي محلول در آب است كه باعث كاهش چربي هاي خون مي شود.اسيدهاي موجود در خرمالو عبارتند از: اسيد ماليك، اسيد سيتريك و اسيد تارتاريك. سلولز موجود در خرمالو به طور نسبي كم است و از اين نظر هضم آن آسان تر مي باشد.
خرمالو داراي مقدار كمي تانن مي باشد كه گاهي ممكن است موجب يبوست شود.
همان طور كه ذكر شد، خرمالو سرشار از ويتامين A است. چنانچه اين ويتامين به مقدار كافي به بدن نرسد، نه تنها قدرت بينايي را كم مي كند، بلكه باعث شكننده شدن پوست، ناخن و موها مي شود. همچنين در ميزان هوش و سلامت بدن نيز اختلال ايجاد مي شود. مي توان از آب خرمالو براي درمان زخم ها استفاده كرد. همچنين اين ميوه براي آفت دهان و گلودرد بسيار مفيد است. مصرف اين ميوه با ارزش به همه شما توصيه مي شود.
بررسى بر روى خواص خرمالو مشخص كرده كه اين ميوه در درمان اسهال مفيد است و بر همين مبنا مصرف ۵۰۰ - ۳۰۰گرم از آن پيش از صبحانه توصيه شده است. همچنين مصرف دانه كوبيده و به صورت گرد درآمده خرمالو نيز در جهت دفع سنگ كليه و مثانه مؤثر تشخيص داده شده است.