منگنز
منگنز
1- براي تركيب طبيعي استخوانها لازم است.
2- در توليد تيروكسين (Thyroxin) هورمون غدد تيروئيد بسيار ضروري است.
3- براي هضم و جذب غذا لازم است.
4- در برطرف كردن خشكي كمك ميكند.
5 - در جلوگيري از پوكي استخوان مفيد ميباشد.
6- حافظه را تقويت ميكند.
7.- ناآرامي عصبي را كاهش ميدهد.
8.- مصرف زياد كلسيم و فسفر، فيبر و اسيدفيتيك (Phytic Acid) باعث ميشود كه جذب منگنز مختل شود.
9- براي بازسازي و عملكرد سيستم اعصاب مركزي مورد نياز است.
10- منگنز در متابوليسمهاي بدن، واكنش قندها و چربيها شركت دارد.
11- سيستم دفاعي بدن را تقويت مينمايد.
12- كمبود آن در بدن باعث كوري، ناشنوايي، گيجي و فلج ميگردد.
13- در توليد هورمون جنسي نقش دارد.
14- در بهبود بيماري آسم، ميگرن، اگزما، سوء هاضمه و ناراحتيهاي كبدي مؤثر است.
15-كمبود منگنز باعث توقف رشد ميگردد و همچنين نازايي به دنبال دارد، باعث مرگ جنين ميشود، بيضهها نيز كوچك ميگردد.
16- براي مصرف و ذخيره تيامين واسطه مؤثري است.
17- از جمع شدن چربي در كبد جلوگيري ميكند.
18- نبودن آن باعث كم خوني تدريجي ميگردد.
19- منگنز يك عنصر ضدآلرژي قوي است.
20- متابوليسم چربيها و قندها را فعال ميكند و دفاع ايمني بدن را تقويت ميكند.
21- براي افرادي كه ميگرن دارند مفيد ميباشد.
22- ماليدن منگنز بر روي لكها و جوشهاي صورت مناسب است.
23- منگنز خنك كننده پوست، خوشبو كننده و ضدعرقهاي زير بغل ميباشد.
24- كمبود منگنز باعث سفيدي مو ميشود عامل اصلي رنگ مشكي مو منگنز است.
25- كمبود روي و منگنز باعث كمخوابي كودك ميشود ناگفته نماند كه نميشود منگنز را به كودكهاي زير 3 ماه داد بهتر است مادر موادغذايي را كه در آنها منگنز وجود دارد بخورد.
26- مواد غذايي كه در آنها منگنز وجود دارد: جعفري، اسفناج، كاهو، چغندر، انجير خشك، آلوخشك، مارچوبه، كلم سبز، گوجهفرنگي، جوانه گندم، سيبزميني زردآلو، آناناس، سبزيهاي برگ پهن، چاي، كاسني، بادام، فندق، بلوط، مورد، لپه، سويا، لوبياي سفيد، گردو، بادام زميني، نارگيل، سير، نان سبوسدار، بولاغ اوتي، تمشك، لوبياي سبز، نخودفرنگي، هلو، جگر، گوساله، كشمش، مارچوبه، خرما، ماهي، گوشت، تخممرغ، شير، موسير، پياز، ذرت، قارچ، سيب، مركبات و كرفس.