منگنز  

1-  براي تركيب طبيعي استخوان‎ها لازم است.

2-  در توليد تيروكسين (Thyroxin) هورمون غدد تيروئيد بسيار ضروري است.

3-  براي هضم و جذب غذا لازم است.

4-  در برطرف كردن خشكي كمك مي‎كند.

5 - در جلوگيري از پوكي استخوان مفيد مي‎باشد.

6- حافظه را تقويت مي‎كند.

7.-  ناآرامي عصبي را كاهش مي‎دهد.

8.- مصرف زياد كلسيم و فسفر، فيبر و اسيدفيتيك (Phytic Acid) باعث مي‎شود كه جذب منگنز مختل شود.

9-  براي بازسازي و عملكرد سيستم اعصاب مركزي مورد نياز است.

10- منگنز در متابوليسم‎هاي بدن، واكنش قندها و چربي‎ها شركت دارد.

11-  سيستم‎ دفاعي بدن را تقويت مي‎نمايد.

12- كمبود آن در بدن باعث كوري، ناشنوايي، گيجي و فلج مي‎گردد.

13-  در توليد هورمون جنسي نقش دارد.

14-  در بهبود بيماري آسم، ميگرن، اگزما، سوء هاضمه و ناراحتي‎هاي كبدي مؤثر است.

15-كمبود منگنز باعث توقف رشد مي‎گردد و همچنين نازايي به دنبال دارد، باعث مرگ جنين مي‎شود، بيضه‎ها نيز كوچك مي‎گردد.

16-  براي مصرف و ذخيره تيامين واسطه مؤثري است.

17-  از جمع شدن چربي در كبد جلوگيري مي‎كند.

18-  نبودن آن باعث كم خوني تدريجي مي‎گردد.

19-    منگنز يك عنصر ضدآلرژي قوي است.

20- متابوليسم چربي‎ها و قندها را فعال مي‎كند و دفاع ايمني بدن را تقويت مي‎كند.

21-  براي افرادي كه ميگرن دارند مفيد مي‎باشد.

22- ماليدن منگنز بر روي لك‎ها و جوش‎هاي صورت مناسب است.

23-  منگنز خنك كننده پوست، خوشبو كننده و ضدعرق‎هاي زير بغل مي‎باشد.

24-    كمبود منگنز باعث سفيدي مو مي‎شود عامل اصلي رنگ مشكي مو منگنز است.

25- كمبود روي و منگنز باعث كم‎خوابي كودك مي‎شود ناگفته نماند كه نمي‎شود منگنز را به كودك‎هاي زير 3 ماه داد بهتر است مادر موادغذايي را كه در آن‎ها منگنز وجود دارد بخورد.

26-    مواد غذايي كه در آن‎ها منگنز وجود دارد: جعفري، اسفناج، كاهو، چغندر، انجير خشك، آلوخشك، مارچوبه، كلم سبز، گوجه‎فرنگي، جوانه گندم، سيب‎زميني زردآلو، آناناس، سبزي‎هاي برگ پهن، چاي، كاسني، بادام، فندق، بلوط، مورد، لپه، سويا، لوبياي سفيد، گردو، بادام زميني، نارگيل، سير، نان سبوس‎دار، بولاغ اوتي، تمشك، لوبياي سبز، نخودفرنگي، هلو، جگر، گوساله، كشمش، مارچوبه، خرما، ماهي، گوشت، تخم‎مرغ، شير، موسير، پياز، ذرت، قارچ، سيب، مركبات و كرفس.